Skal
När en användare loggar in via nätverk eller konsol, eller öppnar ett xterm-fönster i X, kommer användarens skalprogram att köras för att tolka de kommandon som skrivs in. Om en användare inte har något giltigt skalprogram eller har ett skal som inte kan göra något (t ex /bin/false), kommer denna användare inte att kunna logga in. Detta kan användas för att skapa användare som endast ska kunna läsa och skicka e-post.

I detta fält listas alla skal som används av någon användare i systemet. Välj ett av dessa eller Övriga ... och fyll i fullständig sökväg till skalet i textfältet nedanför.

Alla Unix-system har skalen Bourne shell (/bin/sh) och C Shell (/bin/csh). Andra vanliga - och mer användarvänliga - skal är tcsh, zsh och bash.