Hemkatalog
En användares hemkatalog innehåller vantligen alla filer som användaren äger. När en användare loggar in kommer den att placeras i sin hemkatalog, och script som .cshrc och .profile kommer att utföras.

När en ny användare skapas kommer Webmin att skapa den hemkatalog som man skrivit in i fältet. Om man ändrar hemkatalog för en befintlig användare kommer Webmin att försöka byta namn på katalogen om inställningen Flytta hemkatalog vid ändring? är satt.