Primaire groep
Deze groep zal standaard alle bestanden en processen die door deze gebruiker worden aangemaakt in eigendom hebben. Als de gebruiker probeert toegang te verkrijgen tot een bestand en de groep van dat bestand is de primaire groep van die gebruiker, dan zijn de groepsrechten van dat bestand voor die gebruiker van toepassing (uiteraard tenzij de gebruiker zelf eigenaar van het bestand is).

Als u een bestaande gebruiker wijzigt en de primaire groep wordt veranderd, dan bepaald de optie: Groeps ID van bestanden veranderen? van welke categorie bestanden de groep wordt aangepast.